EPSU ( European Public Service Union) lanseaza o campanie impotriva Acordului Comercial si Economic CETA intre UE si Canada.

EPSU solicita respingerea CETA pentru ca este un acord nefavorabil  pentru cetateni.

CETA este un acord comercial imens intre Uniunea Europeana si Canada care urmeaza sa fie ratificat anul acesta, fara a evidentia consecintele pe termen lung pentru drepturile lucratorilor, serviciile publice si democratie per total.

Acordul Economic si Comercial Complet, cunoscut sub numele de CETA, s-a strecurat pe sub radarele mass media si ale publicului, in ciuda numeroaselor controverse cu privire la detaliile acestuia. Este posibil ca la urmatoarea intalnire a ministrilor comertului din cadrul Consiliului Europei din 5 iulie 2016 sa fie autorizata semnarea CETA, ceremonia oficiala de semnare fiind programata pentru octombrie anul acesta.

Actiunile din cadrul campaniei vor incepe pe 23 iunie (Ziua Serviciilor Publice 2016) si vor continua in saptamana 27 iunie-1 iulie inainte de intalnirea Consiliului Europei din 5 iulie la care se asteapta adoptarea textului final al CETA.

Mai multe informatii despre aceasta campanie pot fi consultate aceesand linku-ul www.epsu.org/CETA

Sursa: EPSU