Luni 10 decembrie 2018, a inceput aplicarea planului de actiuni sindicale hotarat de Federatia PUBLISIND impreuna cu Sindicatul Protectia Copilului Giurgiu (SPCG), printr-o greva japoneza de avertisment. Salariatii au purtat banderole negre „in doliu pentru salarii”. Protestul de avertisment a continuat si marti 11 decembrie 2018, data la care conducerea DGASPC a invitat liderii SPCG la discutii, in cadrul unei sedinte paritare cu cate trei membri din partea fiecarei parti.

In cadrul intalnirii desfasurate in cursul zilei de 11.12.2018, au fost discutate revendicarile sindicale fiind asumata in mod ferm, sub semnatura, solutionarea acestora, avand in vedere cuantumul ridicat al fondurilor alocate pentru Judetul Giurgiu. Fondurile sunt acoperitoare pentru plata tuturor restantelor salariale precum si pentru plata la zi a drepturilor cuvenite salariatilor din DGASPC Giurgiu.

Conform planului de actiuni PUBLISIND-SPCG, miercuri pe 12 decembrie 2018, era organizat un miting de protest in fata DGASPC Giurgiu. Mitingul continua cu un mars spre Consiliul Judetean Giurgiu. PUBLISIND si SPCG au pregatit pentru acest miting lozinci si materiale de protest, fiind anuntate toate agentiile de presa.

Avand in vedere solutionarea revendicarilor, respectiv plata tuturor drepturilor salariale restante, precum si garantarea platii drepturilor cuvenite, la zi, actiunile programate miercuri 12 decembrie 2018 se suspenda pana la confirmarea efectiva a platilor dar nu mai mult de o saptamana. Ramanem atenti la modul in care se vor pune in practica solutiile asumate de conducerea DGASPC Giurgiu. In cazul in care se vor constata probleme cu plata drepturilor salariale in urmatoarea saptamana, ne mobilizam de urgenta si continuam actiunile sindicale deja hotarate!