Pe data de 3 septembrie 2016 la Constanta a avut loc Consiliul Federal PUBLISIND. Au participat delegati cu drept de vot din sindicatele afiliate, precum si invitati. Temele principale ale evenimentului au fost: structura de organizare sindicala PUBLISIND, validarea afilierii mai multor sindicate, aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul 2017, validarea Biroului Executiv al  Organizatiei de Tineret PUBLISIND si dezbaterea unor probleme de interes.

Din partea Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, a participat domnul Ciprian Dragomir, sef serviciu Directia de Dialog Social alaturi de care au fost dezbatute teme precum Legea 62/2011 a Dialogului Social, Contractele/Conflictele Colective şi Ordonanta 20/2016 privind salarizarea bugetarilor , modificata de Ordonanţa 43/2016.

Fata de structura si componenta Biroului Executiv existenta, s-a votat redenumirea domeniului Politie si Politie Locala –  devenind  Politie si Politie de Frontiera, infiintarea domeniului  Politie Locala pentru care  – a fost numit vicepresedinte interimar  dl. Cosmin Alexandru- presedinte al Sindicatului Politistilor Locali „Mihai Viteazul”; infiintarea domeniului Cultura si Sport a carei functie de vicepresedinte va fi ocupata la convocarea urmatorului Consiliu Federal.