Pe data de 12.03.2016 la Sinaia a avut loc Congresul Federatiei PUBLISIND. Au participat delegati cu drept de vot din majoritatea celor 70 de sindicate afiliate, precum si invitati. Temele principale ale evenimentului au fost: alegerea reprezentantilor in Biroul executiv al federatiei, modificarea Statutului PUBLISIND si a domeniilor de activitate, afilierea unor sindicate din politie, ratificarea executiei bugetare, dezbaterea unor probleme de interes.

Față de structura si componenta Biroului executiv inca vizibile pe pagina federatiei la acest moment, rezultatul votului a produs anumite modificari dar, in general, a reconfirmat majoritatea membrilor Biroului executiv PUBLISIND pe functiile de reprezentare exercitate anterior. Statutul federatiei a suferit modificari care pot fi considerate importante din punct de vedere al organizarii sedintelor organelor de conducere, prin introducerea unor elemente de flexibilitate in planul cvorumului si dreptului de vot.

Tot prin modificarile de statut adoptate in unanimitate s-a hotarat ca denumirea organizatiei nu va include referiri la sectoare de activitate specifice iar conditiile de aderare au fost largite catre tot sectorul public (incluzand servicii publice) fara limitari referitoare la categorii de salariati sau tipuri de raporturi de munca care in timp au generat asperitati cu angajatori din domeniul probatiunii, consilierii de probatiune avand un raport de munca care nu este de tipul raportului de serviciu (pentru functionari publici) si nici contract individual de munca (personal contactual). Aspecte similare se constata si in cazul grefierilor dar si in alte domenii de activitate.

Federatia PUBLISIND asa cum ne denumim simplu, a decis sa revigoreze un domeniu de activitate foarte bine reprezentat in trecut, pana cand organizatiile afiliate au hotarat in anul 2011 constituirea unei federatii de profil in cadrul BNS, demers pe care PUBLISIND l-a sustinut.  La Congresul din 12.03.2016 a fost afiliat un sindicat din politie (organizat la nivelul judetului Constanta), al carui presedinte a ocupat prin vot si pozitia de vicepresedinte PUBLISIND pentru domeniul respectiv. In perioada urmatoare vor urma si alte afilieri ale unor sindicate nou constituite, organizate la nivel de inspectorate judetene de politie.

Congresul a  mai adoptat o serie de hotarari inclusiv in probleme care vizeaza sectorul media al federatiei precum si relationarea cu Blocul National Sindical pe acest palier. PUBLISIND a dobandit in instanta reprezentativitate la nivelul grupului de unitati Radio-TVR, iar demersurile asumate in Congres urmaresc consolidarea strategiei federatiei in domeniul media.

Structura federatiei si componenta Biroului executiv PUBLISIND ulterior Congresului din 12.03.2016:

 1. Stefan Teoroc – presedinte
 2. Marian Emilian – presedinte executiv
 3. Gabriel Chifu – secretar general
 4. Alexandru Cristea – vicepresedinte – domeniul administratie publica centrala
 5. Nicolae Pasare – vicepresedinte – domeniul asistenta sociala
 6. Mihaela Neacsu – vicepresedinte – domeniul penitenciare si probatiune
 7. Daniel Constantin Avasilcăi – vicepresedinte – domeniul poliție si poliție locala
 8. Stefan Novac – vicepresedinte – domeniul administratie publica locala
 9. Marius Munteanu – vicepresedinte – domeniul finante
 10. Constantin Orzoiu – vicepresedinte – domeniul control financiar
 11. Georgel Balaci – vicepresedinte – domeniul media
 12. Marilena Iosif – vicepresedinte – domeniul RAAPPS
 13. Roland Soava – vicepresedinte – domeniul mediu