Sindicatul Angajaților din Ministerul Culturii CULTURALIA anunță lansarea concursului  de artă plastică Sfânta Fecioară Maria – Împărăteasa Cerurilor,  care se va desfășura în București în perioada august-septembrie 2020, și îi invită pe toți tinerii artiști plastici iconari, studenți și absolvenți ai universităților de artă și patrimoniu să se înscrie la concurs.

Scopul acestui concurs este de a promova tineri debutanți pasionați de pictură religioasă și de a încuraja această vocație prin prezentarea publicului larg a icoanelor pictate de aceștia. Concursul este dedicat sărbătorii creştin-ortodoxe Naşterea Maicii Domnului, pe care o celebrăm în fiecare an în data de 8 septembrie.

Evenimentul se adresează tinerilor artiști plastici iconari, studenților și absolvenților universităților de artă și patrimoniu cultural din România, cu vârsta între 18 și 35 de ani.

Fiecare concurent poate participa la concurs cu cel mult două icoane, realizate pe panou de lemn, lucrări ce nu au mai fost expuse în alte evenimente artistice.

Selectarea lucrărilor se va face de către o comisie de jurizare formată din specialiști în pictură religioasă.

Câștigătorii concursului vor primi premii în bani, diplome și vor fi promovați în mediul cultural, religios și artistic.

Mai multe informații, regulamentul și calendarul concursului le găsiți aici: www.sindicatculturalia.ro

Evenimentul poate fi urmărit și pe Facebook, aici: https://www.facebook.com/events/2814076742154709

 

Pentru alte detalii,

Ana Marin

Președinte Sindicat Culturalia

sindicatculturalia@gmail.com

telefon: 0722438796