Nici un an si jumatate nu a trecut de la precedenta situatie in care salariatii din DGASPC Giurgiu au fost obligati sa munceasca fara bani timp de doua luni. Daca ar fi absentat ar fi fost sanctionati sau chiar dati afara. Pentru neplata salariilor nu a suferit nimeni nicio consecinta. Federatia PUBLISIND si Sindicatul Protecția Copilului Giurgiu au organizat actiuni sindicale in 2018 pentru ca angajatii sai isi primeasca drepturile cuvenite.

Situatia din octombrie-noiembrie 2018 se repeta. Consiliul Judetean Giurgiu (ordonatorul principal de credite) nu vireaza fondurile necesare pentru plata salariilor pe luna aprilie 2020 si isi exprima neputinta in scris ca raspuns la interpelarea sindicatului. Salariatii nu au nicio perspectiva concreta. Nu au nimic de asteptat de la ordonatorul principal incapabil sa isi plateasca angajatii.

Aceiasi angajati care prin lege au fost obligati sa se cazeze timp de 14 zile in centrele DGASPC, sa munceasca, sa traiasca, sa doarma la locul de munca in conditii improprii. Aceeasi angajati care dupa cele 14 zile de munca fara pauza, au fost tot prin lege obligati sa se izoleze alte 14 zile la domiciliu. Aceeasi angajati care in loc de bonusurile promise de guvern pentru eforturile facute si riscurile asumate pe durata starii de urgenta dar si in continuare, sunt informati rece ca nu exista buget pentru salariile lor.

Aproape 1000 de salariati presteaza MUNCA FORTATA in DGASPC Giurgiu sau cum altfel poate fi definita activitatea impusa unor lucratori care nu sunt remunerati pentru ce sunt obligati sa faca? Aceasta este recunoasterea meritelor angajatilor din asistenta sociala. Astfel compenseaza statul roman riscurile asumate. Acestea sunt consecintele luptelor politice cu salariatii pe post de victime colaterale.

varianta integrala a comunicatului transmisa presei: