În rarele momente când premierul in exercitiu consultă partenerii sociali pe vreun proiect de act normativ, avizul trebuie să fie obligatoriu pozitiv. Cine indrazneste sa dea negativ este atacat. Nu conteaza ca au lipsit in totalitate dezbaterile publice si transparenta, normale in etapa de elaborarea a unor proiecte de acte normative deosebit de importante cum ar fi bugetul pe 2021 sau masurile de austeritate, inclusiv taierea voucherelor de vacanta. Guvernarea este perfecta, noi ceilalti suntem de vina ca nu o intelegem si ca vedem doar amenintarile pe care le primim zilnic!

Cu acest tip de atitudine aroganta si cu acest tip de mesaj, vrea Florin Câțu sa faca reforma incepand cu nimic altceva decat cu suspendarea legii-cadru si taierea unor drepturi? Sunt acestea motive pentru noi de oprire sau de intensificare a protestelor? Bineinteles, este o intrebare retorica! Câțu ataca CES (presedintele PUBLISIND este membru Bex CES) iar Presedintele CES raspunde:

„Consilul Fiscal consideră că România are, în acest an, un buget credibil care menține în plan principal investițiile. Acesta este avizul profesioniștilor.

Astăzi, însă, bugetul a fost și la Consiliul Economic și Social pentru avizare. Un consiliu politic, cu membri plătiți din bani publici, dar fără vreun fel de răspundere pentru votul lor. Trebuie să știți și acest adevăr.

Cum credeți că o să fie avizul acestui consiliu politic? Vreau să comparați avizul de azi cu avizele date bugetelor care au distrus România în perioada 2017-2019”, a scris Cîțu pe Facebook.Consiliul Economic şi Social a dat aviz negativ pentru proiectul de buget, avizul pe proiectul de ordonanţă de urgență trimis de Guvernul României privind măsurile de austeritate este, de asemenea, negativ.

sursa economica.net

Reactia CES

sursa foto – Inquam photos