Nu vom lăsa sa treaca nicio saptamana fara proteste. Asa cum guvernantii nu lasa sa treaca o zi fara amenintari anti-bugetari. Guvernul PNL-USR trebuie sa invete dialogul chiar daca ii vom educa de pe trotuare si din piete. Stim ca le pasa desi nu pare. Stim ca le displace cand ii sanctionam din strada cu portavocea si vom persevera. Saptamana aceasta avem 3 zile de protest. Astazi am scandat doua ore sub geamurile Ministrului Justitiei dând startul seriei de actiuni organizate de sindicatele din Politia Penitenciara.

Actiuni pentru protejarea drepturilor salariale, precum si pentru eliminarea discriminarilor. Cerem tratament egal cu politistii (titlul de specialist de clasa) si cu ceilalti salariati din structura de aparare nationala. Mitingul de astazi va fi urmat de proteste in fata penitenciarelor Craiova, Deva si Botosani, organizate joi 11 februarie incepand cu ora 11,00.

In paralel, miercuri 10 februarie SNPP alaturi de sindicatele din Federatia PUBLISIND protesteaza la Parlament (Parcul Izvor) de la ora 10,00 conform calendarului nostru consacrat deja. Tot miercuri PUBLISIND picheteaza prefecturile din Giurgiu, Braila si Valcea. Stim ca se asteapta sa obosim dar ii vom dezamagi. Vom continua sa facem scut in fata salariatilor din penitenciare dar si ai celorlalti din sistemul public. Haideti in strada! Ne opunem taierilor de salarii si posturi, pentru ca exact asta va urma!

sursa www.snpp.ro