Mergem inainte cu protestele. Nu ne lasam impresionati nici de atacuri nici de critici. Parca in ultimele zile i-am vazut ceva mai putini porniti impotriva bugetarilor pe cei din privat, mai ales din HORECA, dupa ce s-a anuntat taierea de vouchere de vacanta. Bugetarii au trait un deceniu fara prime de vacanta, nu murim din asta. La cate sute de mii de zile de concediu restante avem, ce mai conteaza o vacanta in plus sau in minus. Dar pentru multi din HORECA inseamna faliment. Tot ceea ca vor taia bugetarilor va avea un efect in alte domenii. Salariatii din privat sa fie foarte atenti la masurile care vor urma! Nu patronii, ci angajatii din privat! Oricum, noi respingem de facto orice masura de acest tip, pe care o consideram abuziva cat timp se adopta cu consultare zero. Vom protesta in continuare contra austeritatii fara logica, promovate haotic de o guvernare absurda PNL-USR.

Astazi am protestat la Parlament si la prefecturile din Braila, Giurgiu si Valcea unde mobilizarea a fost exemplara! La Parlament, am scandat doua ore in forta dar ne-am asigurat ca suntem si vazuti de la distanta avand in vedere dimensiunile cladirii in fata careia protestam. Nu stim daca fumingenele colorate sau galagia pe care am facut-o, l-au adus printre noi pe presedintele Aliantei pentru Unirea Romanilor, George Simion care si-a exprimat sustinerea pentru revendicari si ne-a invitat la discutii. Dupa protest, o delegatie a PUBLISIND a intrat in Parlament pentru o intalnire la nivelul unei comisii, ocazie cu care s-a derulat si o intalnire cu presedintele AUR, stabilindu-se un viitor canal de comunicare. Daca PNL si USR care au preluat puterea mintind ca NU vor taia salarii, ne haituiesc acum ca pe daunatori si ne fac sa ne simtim vinovati pentru remuneratia lunara, ce optiuni avem pentru a proteja interesele membrilor nostri daca nu dialogul cu formatiunile politice din opozitie?

Miercuri pe 17 februarie protestam la Guvern chiar daca iarna se reinstaleaza. „Si pe cod portocaliu – Tot in strada o sa fiu!” este o lozinca mai veche a noastra. Nu obosim, nu ne lasam intimidati, nu ne este teama. Ramanem pe pozitiile noastre pentru ca sunt oneste si juste. Nu furam de la nimeni, muncim din greu pentru fiecare leu castigat, ne asumam riscuri si nenumarate lipsuri. Toate veniturile din sistemul public sunt declarate si la vedere. In sectorul bugetar nu se poate munci la negru sau la gri. Incetati cu comparatiile intre public si privat! Cei care ne toaca zilnic in presa, sa nu isi faca iluzii ca ne vor opri astfel! Ne vom apara drepturile cu orice pret! Aceasta este ratiunea existentei sindicatelor. Acesta este scopul pentru care PUBLISIND s-a constituit in 2007 si motivul pentru care are in prezent 35.000 membri!