Aproape 1000 de salariați din cadrul DGASPC Giurgiu nu au primit salariile cuvenite pentru activitatea prestata in luna aprilie 2020. La acest moment ne aflam intr-o situatie identica cu cea care a impins Federatia PUBLISIND la initierea unor actiuni de protest ca urmare a neplatii salariilor aferente lunilor octombrie si noiembrie 2018.

Însă, de această dată situația se repetă într-un moment critic, in care personalul s-a supus măsurilor din perioada stării de urgență: punerea in aplicare a masurilor de raspandire a COVID-19 au implicat perioade de cate doua saptamani de munca fara pauza, cu cazarea in centre, urmate de alte doua saptamani de izolare la domiciliu.

Chiar dacă starea de alerta inca ne limiteaza posibilitatea organizarii de actiuni sindicale in sprijinul salariatilor afectati, Federația PUBLISIND a solicitat Ministerului Muncii și Protecției Sociale cât și Ministerului Finanțelor Publice corectarea cat mai urgenta a situatiei. Totodată, Federația PUBLISIND a informat și a solicitat sprijin și din partea Blocului Național Sindical în relația cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Finanțelor Publice.

Mai jos regăsiți petiția trimisă de PUBLISIND către Ministerul Muncii și Protecției Sociale: