Peste 800 de angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, reprezentați de Sindicatul Protecția Copilului Giurgiu care este afiliat la Federația PUBLISIND, au declanșat conflictul de muncă prin adoptarea unor măsuri de protest care vor merge până la blocarea totală a activității.

Nemulțumiți de faptul că de 2 luni nu și-au mai primit salariile și de alte 5 luni, DGASPC Giurgiu nu a plătit contribuțiile sociale, încălcând flagrant legea, în data de 5 decembrie 2018, o delegație a Federației PUBLISIND condusă de Ștefan Teoroc, a avut o întâlnire cu liderii Sindicatului Protecția Copilului Giurgiu, în care s-au hotărât măsurile ce vor fi luate în perioada imediat urmatoare.

Astfel, începând cu data de 10 decembrie, toți angajații DGASPC Giurgiu vor declanșa o grevă de AVERTISMENT prin purtarea unor banderole, urmând ca în data de 12 decembrie, începând cu ora 10:00 să protesteze în fața instituției. De la ora 11:00 protestatarii se vor deplasa în marș spre Consiliul Județean Giurgiu unde vor rămâne până la ora 13:00. Dacă până la finalizarea protestului, salariile și contribuțiile sociale nu vor fi plătite, începând cu data de 13 decembrie, angajații DGASPC Giurgiu vor bloca activitatea pe termen nedeterminat.

Bătaia de joc la adresa colegilor noștri nu poate să mai continue nici o zi! Membrii noștri au fost nevoiți să își amaneteze obiectele personale, să se împrumute cu dobânzi foarte mari la instituții financiare nebancare și să trăiasca zilnic cu frica executării silite pentru neplata ratelor bancare. Promisiunile deșarte din ultimele luni, au demonstrat că la nivelul instituțiilor din Giurgiu domnește haosul iar incompetența atinge un nivel care este de natură să pună în pericol sute de beneficiari aflați în sistemul de protecție socială.

Spunem asta deoarece în afara salariilor neplătite, DGASPC Giurgiu nu are bani de utilități, medicamente, parafarmaceutice și produse igienico-sanitare. Notificări cu privire la sistarea utilităților sunt primite săptămânal iar lipsa materialelor de curățenie obligă angajații să aducă produse de acasă pentru ca beneficiarii să nu stea în mizerie. Situația critică este greu de descris, însă este necesar să fie făcută publică pentru că nu ne dorim ca membri noștri să poarte responsabilitatea unor catastrofe generate de aceste lipsuri.

Concomitent cu aceste acțiuni, organizația noastră a transmis memorii către Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Ministerului Finanțelor Publice pentru a face cunoscută situația disperată în care au fost lăsați să ajungă angajații DGASPC Giurgiu. Federația PUBLISIND este și va rămâne un partener activ al tuturor sindicatelor care doresc să lupte pentru apărarea drepturilor membrilor pe care îi reprezintă.