Angajatii APIA, membrii ai sindicatului National APIA, sindicat afiliat la PUBLISIND au protestat ieri in fata Ministerului Agriculturii.

1000 de oameni membrii ai organizatiilor sindicale din APIA ( cualizate pentru scopul comun de a proteja salariile oamenilor pe care ii reprezinta)  au protestat ieri in intervalul orar 11- 14 în fața sediului Ministerului Agriculturii, pentru a atrage atenția Guvernului asupra faptului că Legea salarizării si de acum celebra OUG 79/2017  le diminuează salariile, începând cu 1 ianuarie 2018.  Conform simularilor facute de organizatiile sindicale salariile vor   scădea cu sume cuprinse între 700 și 2.800 lei.

Solicitarea membrilor nostri este clara – alinierea grilei de salarizare din centrele judetele si locale ale APIA la cea din aparatul central, mai exact sa se tina cont in aplicarea legii salarizari de prevederile legii de functionare a Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura nr. 1/2004.

In timpul protestelor o delegatie a intrat la discutii cu oficiali ai  Ministerului Agriculturii, ai Ministerului Muncii, cu reprezentanții Comisiei de Dialog Social și cu directorul general APIA, Adrian Pintea. Partea sindicala a fost reprezentata  Elena Constantinescu – presedinte Sindicatul National APIA – afiliat la PUBLISIND , Octavian Mateescu – presedintele Federatiei APIA , dar și Nicolae Horumbă, fost director general APIA, actualmente șef de serviciu la APIA Teleorman, protestatar și el.

Ministrul Petre Daea nu a participat la negocieri, insa mesajul transmis anterior a fost asimilat de catre membri nostri  „să fie liniștiți și să muncească”. Membrii nostri ii transmit domnului ministru ca muncesc si inca foarte mult, dar linistiti nu vor sta, ca actiunile lor de protest nu vor periclita acordarea subventiilor catre fermierii, iar in perioada imediat urmatoare vor protesta alaturi de acestia.

Dupa aproximativ o ora de negocieri nu s-a ajuns la nicio solutie reala pentru salariatii APIA, prin urmare actiunile de protest vor continua.