Noul Guvern introduce amnistia fiscala pentru functionarii publici obligati sa restituie sporuri

Noul Cabinet s-a angajat, prin programul de guvernare, sa aprobe in acest an proiectul legii privind amnistia fiscala pentru functionarii publici, dupa ce UDMR a solicitat aplicarea acestei masuri pentru functionarii publici obligati de Curtea de Conturi sa restituie sporurile salariale.

In luna ianuarie, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a cerut, in sedinta coalitiei, o amnistie fiscala pentru functionarii publici din administratiile locale care au incasat diverse sporuri in conformitate cu contractele de munca, fiind apoi obligati de Curtea de Conturi sa restituie banii, au declarat atunci surse din Uniune. „Este o mare nedreptate ca acei functionari sa plateasca sumele inapoi, asa cum a cerut Curtea de Conturi, cata vreme au incasat sporurile conform legii. La nivel national ar fi vorba despre circa 300.000 de persoane”, au spus atunci sursele citate.

Potrivit calculelor UDMR, la nivel national ar fi vorba despre aproximativ 300.000 de functionari din administratia publica locala care au primit sporuri si care sunt obligati sa le returneze in urma controalelor Curtii de Conturi.

Sursa
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/programul-de-guvernare-al-noului-cabinet-nu-include-adoptarea-legii-sanatatii-in-acest-an.html

Programul de guvernare