În zi de sărbătoare, când cu toții ne bucurăm de  sosirea  primăverii  prin gestul simbolic  de a oferi un mărțișor , care reprezintă prin cele două fire răsucite colorate în alb și roșu, unitatea contrariilor: vară-iarnă, căldură-frig, devenind un talisman purtător de noroc, gândurile și faptele noastre se îndreaptă către poporul ucrainian, către mamele, bunicile, fiicele greu încercate de războiul abătut asupra caselor lor, pe care au fost nevoite să le lase în urmă, încercând să se salveze, fiind nevoite să plece printre străini.

Dar tocmai acei străini le-au devenit o nouă familie, pregătiți să îi ajute necondiționat și nelimitat -poporul român. Cunoscuți pentru ospitalitatea de care am dat dovadă mereu, fiecare am ajutat cum ne-a stat în putință, poporul ucrainian. Cu mic și mare au dat dovadă de solidaritate prin gesturile lor. Cei care nu au avut până acum oportunitatea de a contribui sub diferite forme la sprijinul familiilor ucrainiene care au fost nevoite să fugă din calea războiului vor avea în aceste zile șansa de a achiziționa mărțișoare confecționate manual, de către copii și vârstnici.

Inițiativa aparține beneficiarilor de servicii sociale ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 București care, începând de luni 28 februarie 2022, au expus în Piețele Gorjului și zona Metrou Crângași din Sectorul 6, mărțișoare în culorile drapelului Ucrainei, unde pot fi admirate și achiziționate. De asemenea, miercuri 2 martie 2022, produsele vor fi expuse și în incinta Plaza România.

Prin acest gest, copii din centre și vârstnicii au dorit să își exprime solidaritatea cu victimele războiului din țara vecină. Copiii din centrele de plasament, persoanele cu dizabilități sau din adăposturile sociale au lucrat la aceste simboluri prin care au vrut să anunțe venirea primăverii și totodată, își exprimă speranța că acest război se va sfârși cât mai curând.

Mesajul transmis de către D.G.A.S.P.C. Sector 6 este acela că prin vizitarea standurilor, puteți face un cadou aparte femeilor dragi din viața fiecăruia și în același timp puteți contribui la conștientizarea suferinței pe care războiul din Ucraina o produce în rândul oamenilor nevinovați!

Echipa Federației PUBLISIND