Fundaţia Friedrich Ebert a dezvoltat, în parteneriat cu confederaţiile sindicale CNS Cartel Alfa, BNS, CNSLR Frăţia şi CSDR un program de formare adresat tinerilor activişti sindicali, urmărind creşterea competenţelor şi abilităţilor acestora în domenii fundamentale pentru activitatea sindicală.

Programul este compus din 4 stagii de pregătire organizate în 4 module tematice ce combină exerciţiul practic cu un conţinut tematic bogat axat pe principalele preocupări şi zone de interes ale activităţii sindicale: drepturi sindicale, economia de piaţă şi sindicatele, elemente de negociere, securitate si sanatate la locul de munca.

Fiecare modul va fi condus de o echipa de 2 traineri, excelent pregătiţi si extrem de motivaţi, cu experienţă îndelungată în mişcarea sindicală. Pentru a fi eligibili toţi cei care doresc să aplice pentru programul anual trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

  • să aibă vârsta între 20 şi 36 de ani;
  • să nu mai fi participat la programe de training organizate anterior de FES;
  • să aibă o implicare activă în organizaţia din care face parte.

Cele 4 module şi dezbaterea finală se vor desfăşura într-o locaţie de pe Valea Prahovei, care va fi anunţată din timp participanţilor. Fiecare modul începe Joia de la ora 14.30 (sosirea participanţilor înainte!) şi se termină duminica la ora 12.30 (plecarea se face după masa de prânz). Dezbaterea tematică de la final va dura o zi (sâmbătă, cu începere la orele 09.30 şi încheiere la orele 17.30). Examenul final va fi susţinut pe data de 15 iunie, începând cu orele 15.00. Fundaţia Friedrich Ebert va acoperi toate costurile de organizare, cazare şi masă pentru participanţi. Călătoria participanţilor la training şi înapoi în localitatea de domiciliu va trebui suportată individual de fiecare participant.

Pentru aceia dintre dvs. care doresc sa participe
la aceste stagii de pregatire si care, bineinteles cumuleaza criteriile de eligibilitate, va trimitem in attachement formularul de inscriere – acesta trebuie trimis completat doamnei Victoria Stoiciu, Fundatia Friedrich Ebert la urmatoarea adresa e-mail : victoria.stoiciu@fes.ro sau la numarul de fax 021-210.71.91. De asemenea, puteti trimite formularul de inscriere completat la urmatoarea adresa postala: Fundaţia Friedrich Ebert, Reprezentanţa în România Str. Emanoil Porumbaru, nr. 21, etaj 1, aprt.3, sector 1, Bucureşti .

Data limita de inscriere este 17 februarie 2012.

Mult succes!

Document atasat: Formular de inscriere Academia Sindicala 2012