In urma cu putin timp PUBLISIND a constituit un nou sindicat in sectorul asistenta sociala, in Bucuresti si continua sa extinda aria in capitala. Cu privire la aceasta situatie vor fi oferite detalii cu ocazia Consiliului Federal care se va organiza in cursul acestei luni.

In paralel, PUBLISIND a obtinut o serie de documente care atesta existenta unor discrepante inacceptabile
intre veniturile salariatilor din sectorul asistenta sociala (in medie, apoximativ 700 lei) si salariile celor care conduc acest sistem si care ajung in prezent la peste 12.000 lei lunar (!!!)

Pe baza situatiei descrise mai sus, PUBLISIND a propus o intalnire presedintelui BNS, Dumitru Costin
, intalnire care s-a produs in cursul zilei de joi 14 nov 2013. Presedintele BNS a preluat documentele puse la dispozitie de PUBLISIND si a uzat de acestea in cursul zilei de astazi, in cadrul stirilor Realitatea TV pentru a evidentia aberatiile salariale existente in acest sector.

Nu ne vom opri aici, PUBLISIND intentionand sa puna presiune permanent pe decidenti
, astfel incat asistenta sociala sa se elibereze de incadrarea ca „cel mai defavorizat sector din economia nationala”.

In completare:
Asa cum se stie, PUBLISIND a dobandit reprezentativitatea la nivelul sectorului asistenta sociala si a solicitat atat MMFPSPV cat si MDRAP initierea negocierilor colective la nivel de sector. Din motive obscure, intentiile PUBLISIND au generat ostilitate din partea altor doua structuri sindicale cu membri si interese in acest domeniu si care au demarat o actiune anti-PUBLISIND, contestand in instanta reprezentativitatea federatiei noastre si lansand in teritoriu informari tendentioase cu privire la pozitia si actiunile federatiei noastre privind procesul de negociere colectiva. In perioada imediat urmatoare, PUBLISIND va reactiona documentat oferind detalii despre intreaga situatie precum si despre motivele care stau in spatele actiunilor ostile indreptate impotriva PUBLISIND, actiuni care nu pot fi de natura sa ne intimideze si nici sa ne destructureze ci dimpotriva, ne vor intari structura si ne vor consolida pozitia.
 
Stefan Teoroc
Presedinte FSAPAS PUBLISIND