Angajații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bacău, reprezentați de Sindicatul Salariaților din Asistența Socială Bacău (SSAS Bacău) – afiliat la Federația PUBLISIND, declanșează acțiuni de protest care vor continua până la blocarea totală a activității, în cazul în care revendicările nu sunt soluționate.

Situație critică la nivelul DGASPC Bacău:

  • 1745 de angajați nu și-au primit salariile, iar contribuțiile sociale nu au fost plătite către stat, pentru lunile august si septembrie 2020.

  • Aproximativ 720 de angajați din totalul de 1745 (40% din personal) au fost infectați cu COVID-19 și nu au primit stimulentul pentru risc prevăzut de OUG 43/2020, spre deosebire de alte județe care au pus în plată acest drept.

  • În situația neplății salariilor, dacă angajații vor refuza să se mai prezinte la serviciu si sa munceasca fortat, ne întrebăm cine îi va îngriji pe cei 833 de adulți și 1084 de copii din cele 22 de centre (?)

Începând cu data de 19 octombrie 2020, SASS Bacău și PUBLISIND declanșează o serie de proteste, prima etapă fiind organizarea de mitinguri în fața Prefecturii și a Consiliului Județean Bacău cu deviza: „Muncim pe datorie / rușine să vă fie!”.

În perioada 19-21 Octombrie 2020, în intervalul orar 10,00-12,00 SSAS Bacau împreună cu Federația PUBLISIND, organizează MITINGURI succesive în fața Prefecturii și a Consiliului Județean Bacău (Piața Tricolorului), cu numărul maxim de participanți permis de legislație pe durata stării de alertă. (comunicatul in format editabil)

Comunicatul integral (click pe imagine)