Federatia PUBLISIND le ureaza colegilor ce alcatuiesc domeniul Media din cadrul organizatiei succes in activitate cu prilejul zilei mondiale a libertatii presei. Domeniul Media din cadrul PUBLISIND  include cel mai mare numar de jurnalisti asociati intr-o structura federativa din Romania, salariati din Televiziunea Romana si din Radio Romania.

Astazi, 3 mai este Ziua Mondiala a Libertatii Presei, o zi in care se celebreaza principiile fundamentale ale libertatii presei si prilej pentru evaluarea libertatii presei din intreaga lume.

Ziua mondiala a libertatii presei a fost proclamata in anul 1993 de catre Adunarea Generala a ONU cu scopul de a aduce in atentia publica importanta si necesitatea respectarii libertatii de exprimare conform art. 19 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului ” Orice om are dreptul la libertatea exprimării opiniilor; acest drept include libertatea de a avea opinii fără imixtiune din afară, precum și libertatea de a căuta, de a primi și de a răspândi informații și idei prin orice mijloace și independent de frontierele de stat”