Astazi incepand cu ora 15 membrii PUBLISIND vor participa la protestele organizate de catre Blocul National Sindical in toata tara si in Bucuresti.

Judetele in care se desfasoara actiuni de protest sunt : Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bistrița Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj,  Iași, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Mai jos Comunicatul de presa emis de BNS

 

Comunicat de presă – BNS organizează azi, 23.10.2017, acțiuni de protest în 30 de județe, inclusiv în Municipiul București

sigla campanieAvând în vedere lipsa de reacție a Guvernului României în ceea ce privește solicitarea BNS de renunțare la măsura de transfer a contribuțiilor sociale integral în sarcina salariaților, azi, 23.10.2017, membrii de sindicat BNS pichetează sediile prefecturilor din 29 de județe și sediul Guvernului în București.

Această acțiune se înscrie în calendarul de proteste aprobat de Biroul Executiv BNS în ședința din 12.10.2017.

Județele în care se desfășoară acțiunile de protest mai sus menționate sunt: Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bistrița Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj,  Iași, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

În toate județele, inclusiv în cele în care nu a fost timp pentru organizarea acțiunilor de protest, reprezentanții filialelor județene BNS vor transmite Prefectului o solicitare de sprijin a demersului BNS pentru 2 teme de interes pentru mișcarea sindicală, respectiv:

  • transferul contribuțiilor sociale integral în sarcina salariatului, de la 1 ianuarie 2018,
  • modificarea Legii 62/2011 privind dialogul social.

În București acțiunea se va desfășura azi, 23.10.2017, în Piața Victoriei, începând cu ora 15.00. Reprezentanții BNS vor înregistra la Registratura Guvernului lista de revendicări.

În toate cele 29 de județe acțiunile de protest se vor derula începând cu ora 15.00, în fața Prefecturii din fiecare județ, cu excepția județului Argeș, unde acțiunea de pichetare începe la ora 13.00.

Scrisoarea adresată Primului Ministru, poate fi consultată aici, scrisori similare au fost adresate Instituției Prefectului din fiecare județ.

În funcție de reacția Guvernului se vor continua acțiunile de protest, conform calendarului deja anunțat, respectiv organizarea a cel puțin 10 manifestații de stradă la nivel local, în intervalul 30.10 – 10.11.2017 și a unui miting de amploare în București.