Functionarii publici si angajatii din institutiile publice pot beneficia de locuinte de serviciu prin Programul mutianual ” Constructia de locuinte de serviciu” care a fost aprobat prin Hotararea Guvernului nr.719 /2016, publicata in Monitorul Oficial in data de 06.10.2016.

Programul  are in vedere constructia de locuinte de serviciu, pe baza propunerilor primite de catre Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) de la autoritatile administratiei publice.
Locuintele vor fi  realizate  pe terenuri proprietate publica, puse la dispozitia ANL de autoritatile administratiei publice pe perioada investitiei, ulterior acestea vor fi administrate de autoritatile publice locale si repartizate personalului propriu al institutiilor.
Beneficiarii Programului sunt funcţionarii publici, precum si angajaţii din instituţii publice centrale si locale, care nu detin sau nu au detinut, individual sau in comun, impreuna cu sotii lor, in proprietate o locuinta in localitatea in care isi desfasoara activitatea, indiferent de modul in care a fost dobandita, cu exceptia cotelor-parti din locuinte dobandite prin mostenire.
Sumele necesare finantarii programului se vor asigura de la bugetul de stat, prin bugetul MDRAP, din bugetele locale, precum si din alte surse legal constituite. Guvernul ar trebui  sa scoata din buget 1,27 miliarde de lei pentru 8.500 de locuinte care sa fie construite in 5 ani, pana in 2021, dintre care 6.500 de imobile sa fie si finalizate in acest interval.
* Atasat:
Hotararea Guvernului nr. 719/2016 – hotararea-719-20160001