Comunicat de presă Blocul National Sindical – Pentru că Guvernul s-a dovedit a fi surd la toate solicitările noastre, Blocul Național Sindical își unește eforturile cu cele ale societății civile

Având în vedere că acțiunile derulate de confederație pe parcursul acestei luni, în mai multe orașe ale țări, au fost ignorate de Guvern, Biroul Executiv a decis ca BNS să-și unească eforturile cu cele ale societății civile pentru abrogarea prevederilor OUG 79/2017 ce vizează transferul contribuțiilor de la angajator la angajat și pentru modificarea Legii 62/2011 privind dialogul social.

Biroul Executiv BNS a decis în unanimitate ca în data de 12 decembrie 2017 să aibă loc la București o amplă manifestație de protest.

Actiunea de protest va consta într-un marș ce se va desfășura între sediul Avocatului Poporului și Curtea Constituțională.

România este astazi, în anul 2017, în situația în care nu mai poate avea nici negocieri și nici contracte colective la nivel național sau de sector, ca urmare lucrătorii sunt din ce în ce mai puțin protejați, riscul de sărăcie a crescut iar diferențele între săraci și bogați s-au accentuat.

De la 1 ianuarie salariații sunt lăsați la voia întâmplării, sunt integral responsabili pentru modul în care angajatorii aplică transferul contribuțiilor dar și pentru finanțarea sistemului de pensii și cel de sănătate, pentru modul în care sunt colectate contribuțiile, dar și pentru solidaritate cu persoanele vulnerabile. De la 1 ianuarie povara responsabilității sociale va fi dusă  doar de către salariați.

Biroul Executiv BNS a decis să se alăture protestelor organizate de societatea civilă, atât în București, cât și în țară, în data de 26.11.a.c și recomandă tuturor membrilor BNS să participe la aceste mișcări.

Obiective principale: retragerea OUG 79/2017 privind modificările aduse Codului Fiscal, respectiv a prevederilor ce vizează trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat, adoptarea în regim de urgență a modificărilor ce trebuie aduse Legii 62/2011, precum și modificările aduse legilor justiției.

Calendarul acțiunilor de protest precum și locațiile în care se vor desfășura vor fi comunicate în cursul zilei de mâine, 23.11.2017.

Comunicatul de presă comun asumat de BNS împreună cu Cartel Alfa și 39 de organizații ale societății civile poate fi consultat aici. Comunicat de presa comun

Sursa: Departamentul Presa BNS